Ny milepæl nådd på Opstad

Klikk for stort bilete Birger Høyland

I går ble den første trafoen levert til Opstad transformatorstasjon. I dag kom trafo nummer to.

I alt skal det 3 trafoer i stasjonen. De to første trafoene er Jæren Everks. Lyse skal ha en stortrafo i stasjonen. Denne kommer til å veie godt og vel 165 tonn når den blir fylt med olje. Trafoen håper vi er på plass i helga, det kommer rett og slett an på været!

Båten som frakter trafoene skulle etter planen legge til i Sirevåg, men på grunn av dårlig vær måtte båten legge til i Egersund. De minste trafoene fraktes på bil fra Egersund til Opstad. Den største trafoen må tas i land i Sirevåg, fordi veiene ikke er gode nok mellom Egersund og Opstad til å betjene en så tung spesialtransport. Transportvekta uten olje er 130 tonn. Dermed må vi vente til været løyer, slik at båten kan legge til i Sirevåg.

Leveranse av det elektriske utstyret til Opstad transformatorstasjon startet i forrige uke. Da kom GIS-anlegget på plass. GIS-anlegget på 132 kV er produsert i Tyskland og transportert opp på seks lastebiler. Dermed er en ny og viktig milepæl nådd.
- Det er Siemens som har produsert og levert GIS-anlegget. Det er svært gledelig at vi klarer å opprettholde leveransene og framdriften i prosjektet, sier prosjektleder Jan Terje Larsen i Lyse.

Det er en tett dialog med leverandører for å følge helseråd og unngå smittespredning i forbindelse med arbeidet som pågår.

Transformatorstasjonen skal være klar for drift i løpet av året, og det er Jæren Everk glad for. 
- Det har vært kjekt å se bygget til transformatorstasjonen reise seg, og det blir ekstra kjekt når de elektriske anleggene er på plass. Denne oppgraderingen er særs viktig for å sikre god og stabil strømforsyning, og for å få økt kapasitet slik at vi fortsatt kan ha vekst på Jæren, sier Birger Høyland i Jæren Everk.