Smart strøm

smart strøm.png - Klikk for stort bilete

Smart Strøm AMS (avanserte måle- og styringssystemer) innebærer at vi tar i bruk ny teknologi som gjør det enklere for deg og oss å gi og ta i mot måleravlesning. Du slipper å lese av måleren din selv, og ved å ta aktiv kontroll over strømforbruket vil du kunne spare penger.

Innen 1. januar 2019 skal alle strømkunder i Norge få ny automatisk strømmåler. Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som har fastsatt fristen for innføring av Smart strøm. Myndighetene kaller det AMS (Avanserte Måle- og Styringssystemer). Vi kaller det Smart Strøm, fordi det åpner for en smartere håndtering av el-forbruket, både for forbruker, nettselskap og miljø. Innføringen av automatiske strømmålere hos alle norske strømkunder er den største moderniseringen av strømnettet på over 100 år.

 

Fordeler med Smart Strøm

  • ENKELT– du slipper å lese av strømmåleren – dette vil gå automatisk. Selv om måleravlesningen vil skje automatisk, er det viktig med en egenkontroll av energiforbruket. Vi oppfordrer derfor alle til å notere ned målerens tellerstand av og til, f.eks. minst en gang pr. år.
  • SIKKERT – automatisk avlesning reduserer faren for feil avlesning/registrering.
  • RYDDIG – du har full kontroll på forbruket ditt – se timeforbruket på egen webside.
  • FREMTIDSRETTET – det vil etter hvert komme styringsenheter og strømavtaler som gjør det

Når får du Smart Strøm-måler?

I Hå kommune vil de første målerne settes i ordinær drift innen 1.11.2015 og alle kunder skal ha fått ny måler installert innen 30.6.2017 – over 1 år før fristen. Du vil bli informert i god tid før det skal byttes måler der du bor, eller der du eier anlegg som har måler installert.  

 

Fann du det du leita etter?

Smart strøm